Foei Robbie Es

Foei Robbie Es. Schaam je. Dat je in je blog smoesjes bedenkt om aan te geven waarom je nu alweer niet gepromoveerd bent, is tot daar aan toe. Maar wanneer je het in je wilde redeneringen hebt over “spelers van De Pion”, overschrijd je een grens.

Kijk, als er spelers van De Pion zouden zijn, dan zouden jij en ik niet in dat achterlijke systeem van A- en B-spelers verkeren. Dan zouden we gezellig spelen binnen een pluk van ongeveer gelijke sterkte, of dat nu hoog of laag geklasseerd staat.

Er zijn geen spelers van De Pion, Robbie. Er zijn ook geen spelers van Es ’80, of ze nu kampioen waren of niet. Jij en ik en al die anderen van de donderdagavond in Torendael zijn spelers van EsPion. Zonder onderscheid.

Het mooie gegeven dat er bij de eerste de beste keer dat EsPion een promotie/degradatiemoment meemaakt, meteen zoveel woorden en azijnpisserij aan worden gewijd, geeft aan dat dit competitiesysteem op de komende jaarvergadering een belangrijk agendapunt zal mogen zijn.

Twee dingen nog. De onnavolgbare wending die Harrie aan het systeem gaf, voorkomt zeer tot mijn spijt dat jij en ik de rest van dit jaar niet in een reguliere pot tegenover elkaar komen te zitten. Goh, wat had ik je graag de Weiszviel voorgeschoteld.

Het tweede dat mij spijt is, het staat er zo terloops in de reacties op Robbie’s blog, dat Ruud weggaat. Graag had ik gezien jouw klasse en talent nog een keer tegenover je aangeschoven. Je verhuist, jammer voor ons. Ik wens je daaro een heerlijk huis en veel vreugde.

Een reactie op “Foei Robbie Es

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.