We schaken gewoon door

Door het Corona-virus is het momenteel niet mogelijk om clubavonden te houden in Torendael. We schaken daarom nu online, op de website lichess.org. 

Elke dinsdagavond vanaf 20.30 is er een snel toernooitje met elke week een ander speeltempo. Meestal spelen we via de arena-modus waarbij het heel eenvoudig is om later in te stromen of eerder te stoppen. Check voor het eerstvolgende toernooi onze teampagina op Lichess. Hoe doe je mee:

1. Maak een account

Je hebt allereerst een account nodig op Lichess, dit is volledig gratis. Ga hiervoor naar https://lichess.org/signup. Vul hier je gewenste gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres in en zet alle schuifbalkjes op groen. Klik vervolgens onderaan op de blauwe knop registreren. Je krijgt nu een e-mail met een link om je account te activeren. 

2. Meld je aan bij team EsPion

Meespelen in onze toernooien kan alleen als je lid bent van team EsPion op Lichess. Ga hiervoor naar https://lichess.org/team/espion en druk links op de groene knop ‘word lid van het team’. Bevestig dit in het volgende scherm met de blauwe knop rechtsonder. Let op: Als uit de naam van je account niet valt op te maken van wie het is, geef dit dan even aan in het berichtvenster. We weten graag wie achter welk account zit.

Als een teamleider je aanvraag heeft goedgekeurd verschijnt de naam van je Lichess-account links op onze teampagina.

3. Speel mee!


Online de degens kruisen met EsPionezen? Ga naar onze teampagina en klik op het toernooi waar je aan mee wil doen. Je komt nu in het toernooischerm terecht. Druk daar op de groene knop ‘neem deel’ en je naam verschijnt op de deelnemerslijst. Als het toernooi van start gaat krijg je automatisch een tegenstander. Veel plezier!

Maak een account, meld je aan bij EsPion en speel mee!