Zilveren bekeravontuur vroeg ten einde

De SGA heeft met ingang van dit seizoen de bekercompetitie flink uitgebreid van 1 naar 3: Een bronzen beker voor spelers tot 1600, zilver tot 1900 en een gouden variant zonder ratingbeperking. EsPion gaat niet voor goud dit jaar en ook zilver is helaas na de eerste ronde al uit het zicht.

Het zilveren team mocht maandagavond aantreden in en tegen Almere. De speeldatum werd in overleg vastgesteld maar desondanks zijn een aantal beoogde spelers, waaronder zelfs captain Roland, niet beschikbaar. De voorzitter nam zijn verantwoordelijkheid, reed kris/kras door Amsterdam om Constantijn, Rudolf en ondergetekende op te pikken en zette koers naar Almere.

Aldaar aangekomen bleek de tegenstand zeer jeugdig. Alleen onze eigen jongeling kreeg een ervaren schaker tegenover zich. Rudolf kwam al vroeg een stuk achter en zelf offerde ik een stuk maar het was niet correct waardoor ik zelfs twee stukken achter kwam in ruil voor een rits pionnen.

Bij Constantijn en Ric bleef het langer in balans en zij zorgden dan ook voor de bordpunten deze avond: Ric kon na een fout van zijn tegenstander de vijandelijke koning wurgen op h8 en Constantijn kwam remise overeen in een stelling waar verder niets meer uit te halen viel.

Het bronzen team moet dit jaar dus voor het bekersucces gaan zorgen. Daarvoor komt in de eerste ronde op 7 november Muiderberg naar Torendael.

Johan

Een reactie op “Zilveren bekeravontuur vroeg ten einde

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.