Van Praatschaker tot Man of the Match

Met een overweldigende overwinning in het Morra Gambiet  tegen een speler van VAS die slechts 300 punten lager dan mijzelf stond genoteerd zorgde ik er voor dat we precies door dat ene punt uiteindelijk de finale wonnen in de Derde Klasse!

Kijk, dat klinkt nou lekker!

Helaas is het ver bezijden de waarheid. Mijn score deze finale avond was slechts 2,5 uit 3. Ik zeg ‘slechts’ omdat 1 punt werd verdiend omdat MSK niet kwam opdagen. Die meenden vijfde in de voorronde te zijn geworden en zaten lekker naar een tv serie te kijken om rond 2100 uur toch maar even te bellen of ze het wel goed hadden begrepen. Neen dus.

Ster van de voorrondes en de finale was Mart. Slechts overloper 🙂 Rob kon hem als speler voor Raadsheer tot remise dwingen. Frans had z’n avond niet en gaf het stokje over aan Marcel die deed wat er van hem verwacht werd. Inderdaad, winnen. Ook Cor had een week geoefend en wist een partij punt binnen te slepen.

Dus, MSK kwam niet opdagen, VAS miste de sterkste speler en Raadsheer speelde met Rob en die is ook een beetje Espion. Long story short: we werden terecht kampioen in de derde klasse.

Espion 2 1552 score % Bord
M. Ran 1656 3/2,5 83% 1,0
R. Schalekamp 1452 3/2,5 83% 3,0
M. Kusse 1586 2/2 100% 2,0
C. Bergveld 1432 3/2 67% 4,0
F. Kerkhoff 1635 1/0 0% 2,0

 

Het is alweer een tijd geleden dat een heuse klok als overwinningstrofee kon worden opgebracht. Na ontvangst nog even gecontroleerd of het gouden bordje wel de juiste gegevens bevatte. Nee dus, winnaar 2e klasse… Ruilen met het jeugdteam van VAS dus, en die lazen weer winnaar Hoofdklasse. Dat werd nog even kwartetten.

Blijft enorm jammer dat we slechts met 2 teams vertegenwoordigd waren. We moeten toch in de eerste klasse ook een team kunnen formeren? Of een tweede 3e klasse team? Nou ja, aan onze eigen inspirator Henk kan het niet liggen die heeft er genoeg rumoer aan gegeven.

Met veel dank aan mijn teamgenoten. En ook een beetje aan Geert die ik in zijn hoedanigheid als ZZ speler de oren heb mogen wassen.

Praten, en soms schrijven gaat me inderdaad beter af dan schaken.
Zo goed Harrie?

Robbie Es

Uitslagen finales

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.