Tom en de zandloper

Zoals bij iedereen die die mogelijkheid heeft valt een nieuwe BZN als eerste te lezen via de website. Toen ik het laatste nummer, Mei 2021, begon te lezen vreesde ik in een spam bericht getrapt te zijn. Tom stopt als redacteur?!! En Jaap op de drempel?! Vandaag ontwaarde ik de realiteit van dit besluit toen ik de brievenbus opende en de hardcopy zag liggen.

Ik ben het geheel eens met het standpunt dat een clubkrant een verbindende factor heeft speciaal naar die leden die niet telkens aanwezig zijn, of in deze tijd zich niet via de computer (kunnen) bemoeien met de club.
Uit het verslag van Tom begrijp ik dat vooral de lengte van jaren dat hij zich met clubblaadjes heeft bezig gehouden een reden is om aan die activiteit nu een einde te breien. Daarnaast somt hij enkele door hem ervaren onaardigheden op, zandkorreltjes die vallen noemt hij die. Het lijkt of hij zich in het licht van zijn geplande vertrek zaken wat erger aantrekt. Dat zal in den beginne toch anders geweest zijn, bij De Pion.

Een van die zandkorreltjes beschrijft hij in de alinea over het bestuur als toezichthouder op de redactie. Dat plan zou er bij hem niet ingaan. Ik ben het daar ook mee eens maar als ik het goed lees zou het bestuur zich over zo’n inmenging nog buigen dus dat zandkorreltje telt niet.

Een discussie zoals in het verleden of er nu wel of niet een gedrukte versie van BZN moet zijn is als ik ook Jaaps bijdrage lees straks een onnodige. Tenzij, ja tenzij!
Ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat ik kort geleden benaderd ben met het verzoek om in de plaats van Tom te treden. Maar behalve dat dat grote schoenen zijn om te vullen heb ik het op dit moment te druk. Dus ook ik hoop dat er iemand anders binnen onze vereniging is die wil inspringen en daarmee ook Jaap behoudt.

Op de vereniging Es’80 hadden we telkens weer het probleem dat als de Penningmeester zijn periode er op had zitten er zich geen enkele vervanger aandiende. Pieter Schonagen kreeg dan een extra fles wijn en zei bedremmeld ‘nou vooruit dan maar’. Dat heeft hij verschillende periodes zo volgehouden. Voor de club, niet voor de wijn.

Ik denk dat het teveel gevraagd is aan Tom om die zandloper nog eens om te draaien. Daarom wat mij betreft bijzonder veel dank voor al jouw werk Tom aan BZN dat ik behalve het laatste nummer altijd met veel plezier heb gelezen.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.