The Best Game Ever. Period.

Een Trumpiaans statement. Niet gestaafd. Waarschijnlijk ook onjuist. Laten we de afgelopen wedstrijd die het 3e team van EsPion thuis tegen Amsterdam West-7 toch tenminste als een goede pot zien.

Zo dadelijk een minutieus verslag van Frans. Dank daarvoor!
We hadden deze week met een ernstige verzwakking te maken omdat Ric zich elders – Zuid Afrika – bevond. Hoe dat op te vullen. Als team-captain doch nog in opleiding heb ik dat niet al te handig aangepakt…. of toch wel….. Het niet geslaagde deel betrof het polsen van enkele clubgenoten die ik echter niet op de hoogte heb gesteld dat hun inzet uiteindelijk niet nodig was, excuses daarvoor Mick en Bram.
Wel wist ik te strikken onze rijzende ster (ja, toe maar) Raymond Dernier. Hij kwam met een hoop maar-en, als-en, en meer voorwaarden die ik niet openbaar kan maken, maar hij maakte het dan ook waar op bord 1 tegenover Bas van de Berg die nog niet eerder had verloren.
Verder is natuurlijk opmerkelijk het slechte presteren van schrijver dezes. Maar die treurnis wordt weer teniet gedaan door de resultaten van onze 2 jongste teamleden Tim en Constantijn. Beiden gestart met een rating van 0 verrassen zij de ene na de andere tegenstander. Dat een tegenstander met een nul-rating geducht kan zijn maakte Cor mee deze wedstrijd.
Bottom line: we hebben gewonnen, 4 ½ – 3 ½
Hier het verslag van Frans met hier en daar een [opmerking] van mij. Tussen haakjes ( ) de verwachting van Frans tijdens zijn observaties.

19 januari 2017 Espion 3 – Amsterdam West 7

20:15 Tegenstander van Tim is kwartier te laat [op bord 5 lijkt Tim wat verbluft door het Koningsgambiet. Met grote vastberadenheid stuurt zijn tegenstander -Ronald Kersbergen- de stukken over het bord]
21:30 Alfred staat een pionnetje voor maar heeft niet gerokeerd (1-0). Ton is al bijna klaar: loper + 4 pionnen tegen loper + 5 pionnen. [Ik hoorde Ton remise aanbieden maar dat werd nadrukkelijk door Hans Spanjersberg afgeslagen]. Ton probeert remise te houden ( ½ – ½ )
21:45 Tegenstander van Robert [Ralph Sanders] op bord 7 heeft veel tijd nodig (1-0). Constantijn [bord 8] prefereert actief stukkenspel boven een pion. Die knaap begint het echt te leren (1-0).
22:00 Tim gaat het eindspel in met Paard meer maar pion minder (1-0). Het wordt meteen ook echt 1-0 voor EsPion door Tim!
22:15 Marcel houdt [bord 3 tegen Arie van Walraven] met zwart stand in het middenspel. ½ – ½ op advies. (Stand 1 ½ – ½ ).Cor heeft op bord 6 [Rogier Verkaik] geen snelle partij. En zijn flesje chocomel is al een tijdje leeg.
22:20 Alfred geeft [bord 2 tegen Bert van de Laar] de pion terug. Heeft ’t moeilijk ( ½ – ½ ). Aan bord 1 wordt lang nagedacht Raymond en Bas hebben nog een heel lange weg te gaan. ( ½ – ½ )
Bij Ton nog precies dezelfde stand als een half uur geleden. Partij van Constantijn [Maarten Zwartjes] wordt de mooiste van de dag. Stukken manoeuvreren in centrum in wilde rondedans ( 1-0).
22:30 Alfred gaat weer eens voor de onverzettelijkeidsprijs ( ½ – ½ ). Bij Ton volstrekt symmetrische stand van Koning + 4 pionnen, maar er wordt strak doorgespeeld en dan toch echt ½ – ½ . (Stand 2 -1)
Bij Raymond een erg gelijke stand. Raymond misschien wat actiever ( ½ – ½ ). Tegenstander Constantijn heeft 2 Lopers moeten geven voor 1 Toren. Nog wel die pion meer ( 1-0)
22:40 Alfred verliest. (Stand 2-2). Cor bedenkt een slimme afruil om een pion voor te komen ( ½ – ½ ). Tegenstander gaat er op in.
22:45 Tegenpartij van Robert heeft nog 6 minuten. Robert houdt het bord lekker vol met 14 pionnen ( ½ – ½ )
23:00 Raymond denkt al 5 minuten na over een klare pionwinst op de 7e rij. ( ½ – ½ of 1-0). Het wordt 1-0! (Stand 3-2).
Robert schudt de aangeboden hand, remise (stand 3 ½ -2 ½ ). [Omdat een geïllustreerd artikel op prijs wordt gesteld en ik niet iets beters kon vinden heb ik hier de door mij geaccepteerde remise stelling voor u opgesteld. Een situatie uit een van de andere partijen was mogelijk –welzeker- leerzamer geweest maar dat bewaren we voor de teambuildingsdag.]

Wit (Ralph Sanders) na Tdc2

23:10 Cor laat zich intimideren door een randpion?? Nee toch! En Constantijn gaat toch niet smeken om afruilen nu? Hup jongens, nog even. De vis moet alleen nog de kant op.
23:15 Cor heeft de randpion, maar raakt er weer andere voor kwijt, nog onduidelijk ( ½ – ½ )
23:20 Constantijn is vertrokken naar het bar, water, dat heeft ie nodig; tijdens zijn afwezigheid staan enkele mensen met gefronste voorhoofden de stelling te bekijken. Dan zet de tegenstander. Helaas, zichzelf schaak, terwijl Frans net aanwezig is…] Ongeldige zet! En, ja helaas u moet nu met die Koning zetten.. Het zou niet uitgemaakt hebben: 1-0 voor de man van de match (Stand 4 ½ – 2 ½ ).
23:30 Cor biedt remise aan. ‘Nee, we gaan door!’ Het wordt later en later, het wordt nacht. Ik ga naar huis hoor! Cor verliest. Eindstand 4 ½ – 3 ½

Frans [robert]

EsPion 3 1569 Amsterdam West 7 1496 4½-3½
1. Raymond Dernier 1692 Bas van den Berg 1630 1 – 0
2. Alfred Vellekoop 1618 Bert van de Laar 1562 0 – 1
3. Marcel Kusse 1543 Arie van Walraven 1602 ½ – ½
4. Ton van der Eyden 1541 Hans Spanjersberg 1610 ½ – ½
5. Tim van Daalen Ronald Kersbergen 1560 1 – 0
6. Cor Bergveld 1483 Rogier Verkaik 0 – 1
7. Rob Schalekamp 1535 Ralph Sanders 1146 ½ – ½
8. Constantijn Dekker Maarten Zwartjes 1361 1 – 0

2 reacties op “The Best Game Ever. Period.

 1. Espion3- Amsterdam West7 4,5 – 3,5

  Ek het gesien die goeie prestasie en die baie goeie spanwerk.

  Ek is baie gelukkug dat julle gewin het.

  Baie goeie Span3.

  Groet van die Kaapstad,

  Ric Wieringa

 2. Leuk zo’n Ric die een aardig woordje over de grens spreekt… maar ik moest er Google Translate (wat weer Google Vertalen betekent) op los laten:
  “Ik heb gezien de goede prestaties en de zeer goede teamwork. Ik ben erg gelukkug dat u gewonnen heeft. Zeer goede Span3. Groet van de Kaapstad.”

  Dat schiet tenminste op!
  (jy is ’n poetsbakker Ric!)

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.