Rapidteams komen tekort voor titel

Gisteravond werden de finales gespeeld van de SGA-rapidcompetitie bij de Raadsheer. Helaas lukte het EsPion 1 in de tweede klasse en EsPion 3 in de derde klasse niet om een klok mee te nemen naar Torendael.

Team 1: Marcel, Henk, Cor en Robert

Harrie had vooraf blijkbaar weinig vertrouwen in een finaleplaats en had besloten op deze dag al naar London af te reizen. Gelukkig is dit eenvoudig op te vangen omdat EsPion 1 uit vijf spelers bestaat. De eerste confrontatie is meteen tegen het als eerste geplaatste VAS 4. Robert wint knap van de topscorer uit de voorrondes. Henk staat snel een stuk voor maar weet dat niet te verzilveren: hij verkijkt zich op een aanval van zijn tegenstander en moet een remise accepteren. Cor gaat ten onder en dan speelt alleen Marcel nog. In een stelling die op remise lijkt uit te draaien maakt Marcel onder tijdsdruk een cruciale fout wat hem de partij kost. Samengevat: een zuur verlies met 1,5-2,5.

Isolani is de tweede tegenstander. Henk verliest een stuk, verweerd zich vervolgens dapper maar kan met paard tegen toren in het eindspel niks uitrichten. Robert en Marcel pakken de volle buit en Cor weet het met een kwaliteit achter knap remise te houden. 2,5-1,5. In de laatste ronde tegen Caïssa 4 moet er met ruime cijfers gewonnen worden voor de titel. De tegenstander van Henk noteert de partij en heeft tussendoor nog tijd om goede zetten te bedenken waardoor Henk opnieuw snel een stuk kwijt is. Robert is vanavond wel in kampioensvorm en haalt z’n derde punt binnen. Marcel verliest, Cor wint en zo staat er 2-2 op het bord. Hiermee eindigt EsPion 1 op een fraaie gedeelde tweede plek in de tweede klasse.

Team 3: Bram, Raymond, Hans, Adrian en Eugen

EsPion 3 begint tegen ZZ. Hans wordt na zijn goede prestaties in de voorrondes uiteraard op bord 1 gezet. Dat zijn tegenstander 300 ratingpunten meer heeft is niet te zien. Het gaat gelijk op en Hans doet tevergeefs meerdere remisevoorstellen. Zijn tegenstander neemt desondanks op het bord geen enkel initiatief waardoor de remise uiteindelijk toch een feit is. Bram zit in het eindspel met alleen nog pionnen en moet goed tellen wie het eerst promoveert en kiest uiteindelijk voor consolideren. Dat levert eveneens een halfje op maar achteraf komen we tot de conclusie dat hij toch kansrijker was dan gedacht. Omdat Eugen en Adrian verliezen heeft het team na de eerste ronde slechts 1 bordpunt.

Er moet wat gebeuren en het team gaat over op blufpoker. Raymond, die geen enkel punt behaalde in de voorrondes, gaat spelen. Hij wint zowaar maar dat is helaas ook het enige punt deze ronde. Hiermee is de titel definitief uit het zicht en gaat het tegen Amsterdam West in de slotronde alleen nog om de eer. Hans en Raymond pakken een punt, Eugen en Adrian niet en zo eindigt het team helaas op de 4e plaats in de finales van de derde klasse.

Zie voor alle uitslagen de site van de SGA.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.