Message from London

Het weekend in London is begonnen en dus druppelden de EsPionezen gisteravond binnen in ‘The Albion pub’ voor een informele kennismaking met onze gastheren. Het ontvangst was hartelijk en het bier smaakte goed. Alleen, waar was Meindert?

De wekkers werden vroeg gezet voor de volgende ochtend want al om 9 uur moest iedereen fris en fruitig aanwezig zijn in de speelzaal van ‘The Hammers’. Dat lukt bij ons wel aardig, zelfs Meindert is nu aanwezig, maar de Britten hebben wat meer opstartproblemen.

Een uur later dan de bedoeling was gaan we alsnog van start. Er volgen mooie woorden over en weer en er worden presentjes uitgewisseld. Raymond heeft voor de gastheren een mooie fotocollage van hun bezoek in Amsterdam in petto en Tom heeft een fraaie special edition van ons ‘Magazine without name’ gemaakt.

De match Hammersmith – EsPion
Daarna is het tijd voor het serieuze werk. Op 14 borden nemen we het op tegen een team van Hammersmith. Een tot op het bot gemotiveerd EsPion poetst de smadelijke nederlaag van vorig jaar in Amsterdam met speels gemak weg: 8,5-5,5. Peter, Meindert, Tom, Jos, Johan, Rob en joker Patrick zorgen voor een vol punt en André, Eugen en Willem voegen daar nog een halfje aan toe. De Britten proberen nog wat nuances aan te brengen dat ze niet hebben gekozen voor de sterkste opstelling. Onzinnig, dit soort minachting vroeg ook gewoon om een afstraffing. 

Het programma gaat vanmiddag verder met een snelschaaktoernooi en zondagochtend volgt er nog een simultaan tegen een grootmeester.

To be continued…

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.