Leo van Benten overleden

Oud Es ’80 lid Leo van Benten: Overlijdensbericht op de site van ENPS

Ik werd er op geattendeerd dat Leo van Benten vorig jaar al is overleden. Dat is mij bekend, maar het feit dat hij is overleden was denk ik niet bekend.

Leo switchte nogal eens van vereniging om diverse redenen. Hij kon zich ergens niet meer thuis voelen, om dan later toch weer op het nest terug te keren, of de contributie verhoging beviel hem niet, of de wijze waarop er over zijn analyses werd gesproken.
Er zijn veel verhalen te vertellen. Hij nodigde mij eens uit om in Americain te schaken. Iets wat hij wel vaker deed, aldus Leo. Volgens mij had hij z’n doosje met kaasjes zelf meegenomen.

Mooi moment herinner ik me nog uit een interne wedstrijd waar Leo mijn partij gadeslaat. Met zoals altijd een blokje kaas in de hand pakte hij met de andere hand mijn dame en zei “dat lijkt me het beste in deze situatie”. U begrijpt… tijdens een actieve partij.


Ik kon het niet altijd goed vinden met Leo maar dat neemt niet weg dat hij voor elke vereniging een waardevol lid zal zijn geweest.
Overigens was ook zijn opening kennis fenomenaal. Daar kunnen anderen vast mooie staaltjes van vertellen.

Robbie Es

3 reacties op “Leo van Benten overleden

 1. maandag 9 juli 2018
  Leo van Benten overleden
  Har Lesmeister laat weten dat is overleden ons oud-lid Leo van Benten.
  Leo is 74 jaar geworden.
  Belangstellenden zijn welkom op de uitvaart op woensdagmiddag a.s. 11 juli om 15 uur op begraafplaats Sint Barbara, Spaarndammerdijk 312, 1014 AA Amsterdam .

  met vriendelijke groet,
  Victor
  ENPS op 07:15

 2. Leo van Benten speelde voor het laatst bij ENPS. Als markant lid van Es ’80 in de negentiger jaren en begin deze eeuw kende ik Leo van de clubavonden vrij goed. Toch altijd een rotgevoel, als je van zijn overlijden verneemt.

 3. Leo is ook lid geweest van De Pion, ook daar toonde hij zijn bijzondere karakter. In de tijd dat ik voorzitter was, was hij betrokken bij en onzinnig conflict, wij heb geen idee meer wat de exacte aanleiding was. Wel weet ik nog dat iedereen ervan overtuigd wa dat Leo hier een scheve schaats had gereden. Ik werd vriendelijk bij hem thuis ontvangen, kreeg een redelijk glas wijn, excuses en een hand ten afscheid. In de club hebben we hem helaas niet mee gezien.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.