enneo morricone en espion?

Ze zou de hoofdrol niet krijgen want ze viel in de categorie waar zo weten we nu Trump uiteindelijk niet in is geïnteresseerd, but that´s just lockerroomtalk you know.

Ze had lichaamsdelen die van kunstmateriaal waren en die bewogen als ze op een paard zat niet genoeg mee.
Tja. Once upon a time werd toch haar film. Met muziek die klinkt of de zon opgaat.

Ikzelf ( zo heette hij) liep rond en voerde de spanning op. Hij wist te melden dat Roland Wast die ook aan bord 3 zat. Of was het wastiook. Aan bord 6 zat ikzelf.
De schrijver van dit stukkie zat op bord 8. Tegenover mij een wat gekweld getormenteerd mens. Zo scheen het mij toe. Hij had tatasteel niet echt goed doorgemaakt en nu mocht hij mij inmaken. Amsterdam West 2 was op papier veel sterker met aan bijna alle borden meer rating voor hen. Wat zou het worden, zij hadden alles gewonnnen en wij de nul gehaald tegen de Amstel. ´s Middags nog wat gestudeerd, en tot zet tien had ik daar profijt van. Daarna kon ik met een comfortabele tijdvoorsprong verdedigen.

Naast mij had Henk een gelijkopgaande strijd. Eric had een gelijke stelling met iets meer druk tegen zich maar dat is hem wel toevertrouwd. Pardoes was het 1-0 voor ons toen Léons tegenstander niet zag dat er iets hing op c7 toen dat stuk er af was mocht hij met een dame minder verder spelen….
Rudolf en Vincent voegden hier snel nog twee punten aan toe. Ik mocht dus remise aanbieden, het digitale rekentuig heeft mij later laten weten dat het nergens slecht is gegaan. Mijn tegenstander wilde nu uiteraard bloed zien voor zijn team.

Roland kreeg een paard op de achtste rij, en had een ondoorgrondelijke stelling die niet zomaar te beoordelen was hij speelde remise. Dick zag opeens een pion opdoemen ver in zijn stelling, keek wat zorgelijk en verloor later jammer genoeg.
Eric had pech en verloor ook. Het was nu dus 3,5 -2,5 voor Espion. Henk en ik ( niet ikzelf) speelden nog. Henk had een stelling met ongelijk materiaal waarin hij opportunistisch met zijn koning en pionnen naar de overkant wilde . Er kon van alles gebeuren. In tijdnood lette zijn tegenstander niet goed op en Henk´s pion werd dame, en meteen gaf zijn tegenstander gedesillusioneerd op.

Ik had U verlaten bij een gelijke stelling. En steeds weer slaagde ik er in het evenwicht te bewaren. Nu was het steeds dichter de remisehaven genaderd en dus bood ik dat aan. Dat werd afgeslagen( henk was toen nog bezig.) nu kon ik een voordeeltje behalen.

Er kwam een toreneindspel op het bord met twee randpionnen voor wit en een duo voor zwart. Ik won met een truc de randpion, nu had ik er een meer. Allebei in tijdnood.
En opeens zag ik hoe het moest. Was het het boek van Nunn? enfin ik won het eindspel van toren en pion tegen toren eigenlijk vrij soepel.
En zo was het 5,5 2,5 echt geweldig.
Bovendien is de vloek van het eerste verbroken: nog nooit wonnen Henk en ik tegelijkertijd. Ook voor mijn rating is deze zege erg prettig.

Op naar nwe avonturen.

 

Amsterdam West 2 1903 EsPion 1 1822 2½ – 5½
1. Jan Schuur 1961 Vincent van den Eijnde 1943 0 – 1
2. Remco Hillebrandt 2024 Dick van der Eijk 1953 1 – 0
3. Iwan Bonoo 1879 Roland Wastiaux 1807 ½ – ½
4. Paul Scheermeijer 1909 Rudolf van Velden 1871 0 – 1
5. Jan Winsemius 1859 Léon de Zwart 1778 0 – 1
6. Frank van de Pavoordt 1753 Eric Junge 1738 1 – 0
7. Robert Scheermeijer 1887 Henk Enserink 1765 0 – 1
8. Piet Kooiman 1952 Pieter Pelleboer 1719 0 – 1

Een reactie op “enneo morricone en espion?

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.