Een nieuwe start: Lentecompetitie

De bloemetjes gaan bloeien en de vogeltjes gaan kwetteren: het is weer lente. Omdat de coronavooruitzichten nog steeds onzeker zijn, zijn er nieuwe plannen gemaakt voor het online schaak in de komende periode.

In eerste instantie begint er binnenkort weer een nieuwe competitie: de Lentecompetitie. Vanaf 15 april is er op iedere donderdag één ronde classic schaak met een speeltempo van 30 minuten per persoon met 20 seconden erbij per zet. Dit is een afwisseling op het rapid -en blitzschaak van de afgelopen maanden. Er wordt 1 partij gespeeld per avond, en de competitie is gepland in elk geval door te lopen tot aan donderdag 24 juni. Daarna kijken we of de competitie verlengd kan worden. loopt t/m 10 juni.

Om in de komende periode ook in de behoefte van een sneller speeltempo te voorzien, zijn er daarnaast wekelijks snelschaaktoernooien in een tempo van 5 + 0, 3 + 2, 5 + 3 of 3 + 0 (afwisselend). Deze zullen dan zoals afgelopen weken op maandag plaatsvinden, te beginnen op maandag 12 april, en volgen het arena-format van Lichess, zoals dit de afgelopen tijd ook al gebeurde.

Hieronder alle praktische zaken op een rij.

De lentecompetitie:
Link naar de lentecompetitie
– In elk geval vanaf 15 april tot aan 24 10 juni.
– Iedere week op donderdag om 20:30.
– 1 ronde per avond.

Snelschaken iedere week op maandag:
– Beginnend op 12 april.
– Iedere week op maandag om 20:30.
Link naar eerste toernooi
– Latere toernooien komen wekelijks op de toernooipagina van team EsPion.

Om mee te kunnen doen aan de Lichess-activiteiten van EsPion zijn nog altijd de volgende drie zaken van belang:

1. Een account op Lichess. Klik hier om er eentje aan te maken.
2. Lid van ‘team EsPion’ op Lichess. Klik hier en meld je aan via de groene knop
3. Deelnemer van de groep ‘EsPion Lichess’ op Whatsapp voor de communicatie (optioneel). Stuur hiervoor een berichtje met je 06-nummer.

Als u ergens niet uit komt of nog vragen heeft dan kunt u de wedstrijdleider (Constantijn Dekker) per mail of per telefoon bereiken.

Een reactie op “Een nieuwe start: Lentecompetitie

  1. 12 mei zegt een chat van Johan:

    In tegenstelling tot eerdere berichten zal de huidige donderdagse Lentecompetitie 9 rondes tellen, dus de laatste speelavond is op 10 juni. De grens voor de ratingprijs ligt op 1550 (KNSB).

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.