Hing Ting Lai wint 24e Kees Besselinktoernooi


Het was de dag van Sinte Sinte Maarten.
Het was de dag dat 100 jaar eerder De Grote Oorlog op hield.
En wij speelden voor de 24ste keer1. c4

2 x 7 uit 7

Voor de 2e maal deed hij het. Hing Ting Lai wint opnieuw het Kees Besselinktoernooi. Met de unieke score van 7 uit 7. In groep B deed Tejo Hagen het voor niet minder. Ook hij, 7 uit 7 ! Om met de oud-staatssecretaris te spreken: kanjers.

3 x 5,5

In de A-groep moest Marc Overeem 1,5 punt toegeven op de winnaar. In groep B deden Ton Mestrom en Fred Bergen hetzelfde. Toch een felicitatie waard, want in zo'n mooi toernooi is er niets niets mis met een welverdiende plek als runner up.

3 x 5,0

Titelverdediger Tjark Vos pakte met 5 punten 'het brons'. En in groep B was de derde plek met 5 uit 7 voor zowel Alexander Vos de Wael als Marcel Verschoor. Ook zij deden onder het motto 'gedeelde vreugd is half geld' met succes mee aan het tot stand komen van het spel van de gedeelde prijzen.

25 = 24

Van de 25 toernooien werd 24 keer begonnen met 1. c4. Kees, voor wie hem niet kende, was jarenlang voorzitter van een van beide ouders van EsPion. Maar tien jaar geleden werd het toernooi opgedragen aan een andere Pion-coryfee, Wil Haggenburg, en moest er geopend worden met het Koningsgambiet, Wil's lijfopening.
De gedeeld winnaar van toen gaf ook nu acte de presence. Dit keer kwam Dirk Goes als welkome, belangstellend toeschouwer.

C'est si bonbon

Voor een prettig potje schaak komt Hugo Casimon regelmatig en met groot gemak een dagje over uit België. Hij bekroonde zijn komst met een keurige 3 uit 7 en met 'n charmant gebaar. Om ons te laten delen in het goede Belgische leven, trakteerde hij op echte Belgische bonbons. Dank Hugo. Kom vaker.

20 uit 45

Het Kees Besselinktoernooi 2018 telde 45 deelnemers, onder wie 20 van EsPion. Drie speelden er in de A-groep, twee van hen, Roland Wastiaux en Henk Enserink kwamen beiden toch nog tot 3 punten. In de B-groep werd Johan Metz zomaar subtopper, hij haalde 4,5 uit 7.