Brugse Meesters #2: Volzet

Weinig schaaktechnische verhandelingen vandaag, al doet de titel van dit blog misschien naders vermoeden. We troffen twee Groningse schakers van in de 2100. Roland liet na vijf kwartier een dame inslaan, op a2 en had meteen op kunnen geven. Maar hij liet het zich toch bewijzen.

Zelf kreeg ik een Catalaan op het bord, die ik met Roland die ochtend had voorbereid. Na tien zetten voelde ik me comfortabel, bij zet twintig begon ik zowaar aan een plusremise te denken en bij zet dertig moest ik handen schudden. Mijn tegenstander was zo hoffelijk om te zeggen dat ik goed gespeeld had.

Wat een volzet dan wel is? Het is de aanduiding op een bord vooraan bij de camping om te melden dat ze complet zijn. Ook naast het bord zijn er deze week probleempjes op te lossen. Vrijdagavond eten we bij een Duitse Egyptenaar, Roland bestelt watergruwel. Maar de hem toegezegde salade blijkt er later toch niet bij te horen. Na enig soebatten -Roland vind het sjacheren een beter woord- wordt hij alsnog geleverd. Bij het verlaten van de tent slaan beide mannen elkaar vriendschappelijk op de schouder. Het gesoebat heeft hen dichter bij elkaar gebracht.

Nederlanders zouden directer zijn dan Belgen. Dat rijmt niet met onze ervaring. Als wij langs een gezondheidswinkel lopen valt ons oog op een affiche waar in koeienletters staat te lezen: DE WEST VLAMING MASTURBEERT TE VEEL. Vervolgens verwijzen ze naar een website waar je jezelf een test af kan nemen. Wij hebben daar geen tijd voor, voor die test bedoel ik. Schaken, boodschappen doen, partijen voorbereiden en analyseren, eettentje zoeken, het douchen zou er bijna bij inschieten.

Morgen diagrammetje, beloofd. Uit de drie partijen die we vandaag samen spelen moet toch iets leerzaams dan wel onderhoudends te peuren zijn.

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.